Kezdés
Welcome message

Üdvözlök minden kedves erre tévedőt a Glamour Factory nevet viselő webmagazinon! Az oldal grafikákra, kellékekre, photoshop leírásokra és kódolásra specializálódott, melyek hasznosak és ötlet adóak, inspirálóak lehetnek kezdő, haladó és akár profi oldal szerkesztőknek, blogolóknak. A glamour gyár hetente frissülni fog változatos tanácsokkal, érdekességekkel és tippekkel. Érezd jól magad itt, ha tetszik a munkám nézz be máskor is! bcp de bisous, Efruse

Elérhetőségeink:

 
Partnerek
Partners

Képre vár vagy inaktív:

Orchiq ; Berni ; Birds

 
Üzenj
Chat

 
Köszönet
References

Bizony az oldal nem jöhetett volna létre segítség nélkül, és úgy gondolom, hogy a forrásaim, "nevelőim" megérdemlik azt, hogy megemlítsem őket, köszönetet mondjak nekik. Az alapokat Linda leírásai után sikerült elsajátítanom, általa és nővérem által ismerkedtem meg a honlapszerkesztéssel, csöppentem bele a G-Portál világába. Ahogy egyre jobban belejöttem a dolgokba, úgy ismerkedtem meg több grafikákkal, photoshop leírásokkal, illetve kódok ismertetésével foglalkozó weblappal. Ide tartozik nikkii*, Brielle, Adry és Bogee (az egykori Design World szerkesztője). Mellettük sok támogatást és segítséget nyújtott egyaránt Nikrécia, JuciZed és Gergő. Tovább a külföldi forrásokhoz >>

 
Jövőbeli tervek
Plans for the future
kód navigációs menü
kód projektdoboz
leírás ajánlott betűtípusok
leírás sosugary galéria átalakítása
kód cserék szöveggel, képpel
grafika psd színezések
leírás esztétikus kinézet
 
Z-index tulajdonságai

@2015.07.19.

A z-index az elemek sorrendben való láthatóságáért felel. Ez tulajdonképpen a mélységet definiálja a css kódokban. (Alapvetően a html kódokban az elemek sorrendje szabja meg, hogy melyik elem takarja a másikat.) Sok féleképpen hasznos lehet ez számunkra, például amikor képes szövegdobozt szeretnénk készíteni, illetve sok más esetben is érdemes használnunk.

Egyszerű példa:

első
második
harmadik

A kódot ezen a linken tudjátok megnézni.

A fenti minta html kódjábal a sorrend: első, második, harmadik, mégis a második négyzet van legfelül. A z-index pedig a következőképpen van bellítva a css kódban:

  • első: z-index: 1;
  • második: z-index: 3;
  • harmadik: z-index: 2;

Tehát az értéktől függ, hogy melyik négyzet van legfelül. A position is fontos részt vesz ki a dolgoból. Hogyha a kis 100x100 pixel méretű négyzetek elhelyezkedése nem lenne abszolútra állítva, akkor az elemek egymás alatt helyezkednének el. Az alap / háttér (a kódokban jelzett "gyokerek") a relatív poziciót kapta, ezért tudnak a négyzetek elhelyezkedni rajta. A left-tel és top-pal toltuk el a négyzeteket egymástól. Ha ez nem történt volna meg, akkor az első és a harmadik nem látszódna, mivel a második komponens az úgynevezett 'legdominánsabb' a hármas értéke által.

A z-index mértékét akár mínuszban is megadhatjuk.