Kezdés
Welcome message

Üdvözlök minden kedves erre tévedőt a Glamour Factory nevet viselő webmagazinon! Az oldal grafikákra, kellékekre, photoshop leírásokra és kódolásra specializálódott, melyek hasznosak és ötlet adóak, inspirálóak lehetnek kezdő, haladó és akár profi oldal szerkesztőknek, blogolóknak. A glamour gyár hetente frissülni fog változatos tanácsokkal, érdekességekkel és tippekkel. Érezd jól magad itt, ha tetszik a munkám nézz be máskor is! bcp de bisous, Efruse

Elérhetőségeink:

 
Partnerek
Partners

Képre vár vagy inaktív:

Orchiq ; Berni ; Birds

 
Üzenj
Chat

 
Köszönet
References

Bizony az oldal nem jöhetett volna létre segítség nélkül, és úgy gondolom, hogy a forrásaim, "nevelőim" megérdemlik azt, hogy megemlítsem őket, köszönetet mondjak nekik. Az alapokat Linda leírásai után sikerült elsajátítanom, általa és nővérem által ismerkedtem meg a honlapszerkesztéssel, csöppentem bele a G-Portál világába. Ahogy egyre jobban belejöttem a dolgokba, úgy ismerkedtem meg több grafikákkal, photoshop leírásokkal, illetve kódok ismertetésével foglalkozó weblappal. Ide tartozik nikkii*, Brielle, Adry és Bogee (az egykori Design World szerkesztője). Mellettük sok támogatást és segítséget nyújtott egyaránt Nikrécia, JuciZed és Gergő. Tovább a külföldi forrásokhoz >>

 
Jövőbeli tervek
Plans for the future
kód navigációs menü
kód projektdoboz
leírás ajánlott betűtípusok
leírás sosugary galéria átalakítása
kód cserék szöveggel, képpel
grafika psd színezések
leírás esztétikus kinézet
 
Újdonságok

Kézírásos betűtípusok

2016.02.14. 17:40, Efruse

Régen hoztam már nektek betűtípusokat, úgyhogy épp itt az ideje ennek is.:) Összesen 9 darab handwritten stílusú betűtípust hoztam, amit a Grafikák >> Egyéb kellékek >> Betűtípusok menüben érhettek el.



 

Új design Alycia Carey-vel

2016.02.14. 16:00, Efruse
Címkék: oldal

Sziasztok! Az elmúlt két nap kissé zsúfolt volt számomra, ezért csak most tudtam jelentkezni és amint láthatjátok elég hamar leváltottam az előző kinézetet, mivel meguntam és nem is tartottam eléggé átláthatónak. Ezúttal szerettem volna valami visszafogottabbat 'alkotni', valami vintage hatást felvinni az oldalra. Alycia Debnam-Carey (A 100-ban alakítja Lexat) egyik fotósorozatát használtam fel hozzá. Remélem elnyeri a tetszéseteket az új külső, ha valami hibát vagy zavaró tényezőt észleltek, szóljatok és javítom!:)

Az oldal kikerült a szerkesztő ajánlatába, amit még mindig nem tudok elhinni! Ez az első alkalom, hogy egy oldalam kikerült, szóval borzasztóan örülök!*-* Nagyon-nagyon köszönöm a sok üzenetet, amit kaptam ezzel kapcsolatban, hihetetlenek vagytok!♥

Két új css kód

2016.02.07. 12:00, Efruse
Címkék: gpcss design

Sziasztok! Délelőtt összedobtam két új css kódot G-Portál oldalakra. Remélem tetszenik fognak és hasznát veszitek majd!:)

Letöltés: pastebin

Letöltés: pastebin

 

Pasztell színáradat

2016.02.06. 19:00, Efruse

Gondoltam hozok mára még egy frisset, összesen 10 darab pasztell színpalettát, hátha valakit megihletek velük.:)

#f4cfc2 // #beefe2 // #e5e5e5

#bfbff1 // #ebd3e1 // #d2d1ft

Modulok rálógnak a fejlécre 2. rész

2016.02.06. 15:45, Efruse
Címkék: kódolás gportál

Az előző bejegyzésben írtam nektek arról, hogy hogyan lehetséges "rálógatni" a modulokat, vagyis magát az oldalt a fejlécre G-Portálon. Most pedig azt mutatom meg, hogy hogyan lehetséges, hogy csak az oldalmodul vagy pedig a középmodul helyezkedjen el feljebb, ezzel egy kis részt kitakarva a fejlécből.

Ugyanúgy a body tagnál ("címkénél") állítjuk be a fejlécünk megjelenését.

body {
overflow: -moz-scrollbars-vertical;
overflow-x: hidden;
background-image: url(a fejlécnek szánt kép url címe);
background-repeat: no-repeat;
background-position: center top;
background-color: #ffffff; /* háttérszín */
}

Ezután pedig beállítjuk a fejlécünk magasságát, vagyis azt az értéket, ami definiálja, hogy a modulok mennyire helyezkedjenek el lentebb a lap tetejétől.

.header {
height: 500px;
}

Érdemes beállítani valamilyen képet vagy inkább színt a modulok mögé.

td.sitecol {
background-color: #ffffff;
}

A középmodul rálóg a fejlécre:

.column_main {
margin-top: -200px; /* ennyivel helyezkedik el fentebb */
background-color: #ffffff;
}

Oldalmodulhoz a kód:

.column_side {
margin-top: -200px; /* ennyivel helyezkedik el fentebb */
background-color: #ffffff;
}