Kezdés
Welcome message

Üdvözlök minden kedves erre tévedőt a Glamour Factory nevet viselő webmagazinon! Az oldal grafikákra, kellékekre, photoshop leírásokra és kódolásra specializálódott, melyek hasznosak és ötlet adóak, inspirálóak lehetnek kezdő, haladó és akár profi oldal szerkesztőknek, blogolóknak. A glamour gyár hetente frissülni fog változatos tanácsokkal, érdekességekkel és tippekkel. Érezd jól magad itt, ha tetszik a munkám nézz be máskor is! bcp de bisous, Efruse

Elérhetőségeink:

 
Partnerek
Partners

Képre vár vagy inaktív:

Orchiq ; Berni ; Birds

 
Üzenj
Chat

 
Köszönet
References

Bizony az oldal nem jöhetett volna létre segítség nélkül, és úgy gondolom, hogy a forrásaim, "nevelőim" megérdemlik azt, hogy megemlítsem őket, köszönetet mondjak nekik. Az alapokat Linda leírásai után sikerült elsajátítanom, általa és nővérem által ismerkedtem meg a honlapszerkesztéssel, csöppentem bele a G-Portál világába. Ahogy egyre jobban belejöttem a dolgokba, úgy ismerkedtem meg több grafikákkal, photoshop leírásokkal, illetve kódok ismertetésével foglalkozó weblappal. Ide tartozik nikkii*, Brielle, Adry és Bogee (az egykori Design World szerkesztője). Mellettük sok támogatást és segítséget nyújtott egyaránt Nikrécia, JuciZed és Gergő. Tovább a külföldi forrásokhoz >>

 
Jövőbeli tervek
Plans for the future
kód navigációs menü
kód projektdoboz
leírás ajánlott betűtípusok
leírás sosugary galéria átalakítása
kód cserék szöveggel, képpel
grafika psd színezések
leírás esztétikus kinézet
 
Miniatűrök főbb beállításai

@2018.03.03.

SoSugary galériában lehetőségünk van beállítani a miniatűr képek / indexképek (angolul thumbnails) méreteit, számát egy sorban/oszlopok számát, illetve, hogy hány sorban jelenjenek meg a feltöltött képeknek generált mini változatuk. És még egyéb lehetőségeink is vannak, amiket érdemes kihasználni.

A teendőnk minodössze annyi, hogy a Beállításokon belül megkeressük a Thumbnail view sort, amire rákattintva a következőkkel kerülünk szembe:

Number of columns on thumbnail page: egy oldalon lévő oszlopok száma, hány darab kiskép fog megjelenni egy sorban. Ez a funkció az ohmymorning alaptémánál nem működik, mindig 6 darab fog maradni!
Number of rows on thumbnail page: a sorok maximális száma oldalanként.

Maximum number of tabs to display: ha egy albumban több oldal elérhető a feltöltött fájlok száma miatt, az oldalon lent található egy kisebb navigáció, ahol a következő, illetve arra a lapra tudsz ugorni amelyikre szeretnél. Szóval itt azt lehet beállítani, hogy egyszerre hány számot mutasson maximum.
Show dropdown list of all pages next to tabs: legördülő lista mutatása opció az oldalak száma mellett, itt már az összes elérhető oldal sorszáma látható lesz majd.

Display file caption (in addition to title) below the thumbnail: adott fájlhoz fűzött megjegyzés megjelenítése a fájlnév mellé a miniatűrjéhez.
Display number of views below the thumbnail: megtekintések számának megjelenítése.
Display number of comments below the thumbnail: hozzászólások számának megjelenítése.
Display uploader name below the thumbnail: feltöltő nevének megjelenítése.
Display file name below the thumbnail: fájlnév megjelenítése (ezt érdemes nem kipipálni).
Display rating below the thumbnail: szavazatok megjelenítése.

Go directly from thumbnail to full-sized image: ha rákattintasz a kisképre, rögtön az eredeti képet nagyságú kép ugrik majd fel egy külön ablakba.
Default sort order for files: a képek megjelenítési sorrendjének a szabálya. Fájlnév szerint, dátum szerint (nővekvő, csökkenő stb)
Minimum number of votes for a file to appear in the 'top rated' list: mennyi szavazat kell egy képnek minimum, hogy bekerüljön a legjobb szavazatot kapott listába.

 

A következő rész, ami a miniatűrökhöz kapcsolódik főként még, az úgyszintén a Beállításokon belül található Thumbnails settings rész:

Use dimension (width or height or max aspect for thumbnail): Ha az exact opció van kiválasztva, akkor a képeket az általad beállított méretre lesznek vágva, tehát előfordulhat, hogy egy-egy részlet lemarad a kép miniatűrjéről. A max aspect opciónál a feltöltött képek miniatűrjének méretei hasonlóak lesznek az eredetihez képest. A height opció az indexképekre beállított magasságot tartja meg, a szélesség pedig mindig változni fog az eredeti képhez hűen. A width a height fordítottja, itt a szélesség marad mindig ugyanakkora. A legjobb választás itt mindenképpen az exact lesz, ezáltal lesz rendezett a galéria.

Max dimension of a thumbnail (width, if you use "exact" in "Use dimension"): szélesség.
Height of a thumbnail (only applies if you use "exact" in "Use dimension"): magasság.

Thumb Sharpening: enable Unsharp Mask: miniatűrök élesítésének be/kikapcsolása.
Thumb Sharpening amount, Thumb Sharpening radius, Thumb Sharpening threshold: élesítés mértékei.